Stabæk Fotball - Lokalsamfunnets mest verdifulle fellesskap!

Stabæk IF ble stiftet i Løkkeveien 24 i Bærum i 1912 og har siden den gang hatt Norges beste supportere og partnere, men det tok nesten 80 år før en gruppe visjonære ledere, blant dem Ingebrigt Steen Jensen, Jan Økern, Peder Madsen, Knut Harlem, Ottar Samuelsen m.fl. , bestemte seg for å utnytte dette samt gjøre Stabæk til en stormakt i norsk fotball, under mottoet «Ullevaal 95».

«Ullevaal 95» er blitt en viktig del av Stabæks historie ettersom det har lagt grunnlaget for klubbens tankegang på hvordan klubben skal drives fremover.

Stabæk gikk direkte fra 4. divisjon til Tippeligaen, og debuterte der i 1995. Noen cupfinale ble det ikke det året, men drømmen ble til virkelighet i 1998 da Rosenborg ble beseiret 3–1 etter ekstraomganger. Helgi Sigurðsson førte Stabæk opp i ledelsen tidlig i første omgang, før Rosenborg utlignet på straffe. I første ekstraomgang scoret Thomas Finstad etter en av de største keepertabbene i cuphistorien, og senere avgjorde Helgi kampen med et nytt mål. Sammendrag kan du se her

Samme året tok Stabæk bronse og spilte året etter UEFA cup der de slo Deportivo de La Coruña 1-0 på Ullevaal, men dessverre ble slått ut etter å ha tapt 2-0 på bortebane. Forøvrig ble Deportivo seriemestre i Spania samme år.

Frem til 2003 plasserte Stabæk seg rundt topp 6, før det igjen ble en bronsemedalje i nevnte år.

I 2004 rykket Stabæk ned, men i stede for starten på en nedtur så man tidlig i 2005 at grunnlaget for et nytt storlag var på vei. Stabæk vant komfortabelt 1. divisjon og rykket dermed rett opp igjen til Tippeligaen i 2005. Dette var forøvrig også starten for den mest fryktede spissduoen i nyere tid. Daniel og Veigar scoret 40 mål seg i mellom dette året.

I 2006 spilte Stabæk seg til femte plass i Tippeligaen og Daniel ble ligaens toppscorer med Veigar like bak. Fasiten var 37 mål, Daniel med 19, Veigar 18.

Året etter tok klubben sølv, bak Brann som tok gullet.

2008 var året Stabæk vant Tippeligaen og tok sitt første seriegull ved å slå Brann 1-2 på Brann stadion i Bergen. Gullet ble feiret etter 6-2-seieren mot Vålerenga på en fullstappet Nadderud stadion i nest siste serierunde. Sesongen ble avsluttet med NM-sølv etter å ha blitt slått av Vålerenga i finalen på Ullevaal stadion.

I 2009 begynte Stabæk sesongen ved å vinne nok en tittel ved å slå Vålerenga 3-1 i Superfinalen rett før seriestart i Telenor Arena. Sesongen begynte langt dårligere i serien, hvor Stabæk lå på nest siste plass med 7 poeng etter 8 runder. Tre runder senere, borte mot Aalesund FK, kom det absolutte bunnpunktet prestasjonsmessig, noe som skulle vise seg å markere starten på en lang opptur, - en opptur som til slutt sendte Stabæk inn i sølvstriden mot Molde, og til slutt ga bronse.

I 2010 endte sesongen med en historisk svak 12.plass, Stabæks dårligste plassering noensinne sett bort fra nedrykksåret 2004 og 2012. Veigar ble lagets toppscorer med 10 mål, Daniel la opp og kjernen av laget fra 2008 var på vei bort fra klubben. Sesongen var preget av skader samt usikkerhet rundt trenersituasjonen.

2011 endte Stabæk på 10.plass.

2012-sesongen endte med at Stabæk rykket ned etter sin dårligste sesong i Tippeligaen noen gang.

2013 spilte Stabæk for tredje gang i 1.divisjon. Forventningene var lave, spillerstallen ung og administrasjonen var på sitt laveste i antall. Men som i 2005 og med ordene som er hamret inni sjelen til oss blaa "Alltid. Uansett" rykket vi igjen opp til det gjeve selskap.

2014 spilte vi Tippeliga igjen og endte på 9. plass. Første året med Bob Bradley som trener for de Blaa.

2015 bronse i Tippeligaen, og tap i semifinalen borte mot RBK i cupen. Sterk sesong av et nedrykks-tippet Stabæk lag.

2016 ble en sesong hvor vi kjempet med ryggen mot veggen hele året, men med en god høstinnspurt etter at vår egen Antoni "Toni" Ordinas Pou overtok roret sikret vi kvalik. Etter 2 nervepirrende kamper mot Jerv gikk vi seirende ut og sikret spill på øverste nivå også i 2017.

I 2017 spiller vi i Eliteserien, og vi gleder oss til å se Toni sin Blaa fotball utøvet med en skokk av spillere som har tatt steget opp fra vårt eget Stabæk Fotball Akademi. Vi har et budsjett som ikke er målbart med andre klubber, men med reglene og verdiene som ble etablert på tidlig 90-tall vet vi at det meste er mulig.

Det er dette som er Stabæk Fotball.

Vil du være med og få med deg nye oppturer, høre historiene fortalt og bli en del av det verdifulle fellesskapet? Kom på kamp, bli med i Norges beste partnernettverk og se Norges morsomste lag spille kule langs en fantastisk gressmatte.

Alltid.Uansett!

Jon Inge Høiland